annons
Hem » Artiklar » Smala vägrenen på E4 har skördat ännu ett dödsoffer
Hela förloppet började med att en XC90 fick stopp men det gick inte att köra ner hela bilen från vägbanan. Foto: privat

Smala vägrenen på E4 har skördat ännu ett dödsoffer

Trailer har ett vid ett flertal tillfällen tagit upp problematiken med den smala vägrenen på E4 söder om Markaryd. Vägrenen är så smal att det inte går att stanna ett fordon som fått stopp utan att det står med delar av det ute på vägbanan. Så sent som i våras hade vi en svår olycka där en TMA-bil blev påkörd av en fullastad trailerdragare. Stora materiella skador och avstängd E4 under en längre tid.

Volvo blev påkörd av en trailerdragare lastad med betongprodukter, som också den blev stående med skadad hjulinställning. Foto: privat

Nu har tyvärr besparingarna som gjordes när vägen byggdes kostat ytterligare ett människoliv. Under veckan nåddes vi av beskedet att en kvinna, som varit inblandad i en trafikolycka på platsen den 9/7, gått bort till följd av skadorna. Tyvärr är detta det tredje livet som gått till spillo där orsaken till olyckan är just de smala vägrenarna. Senast en människa fick sätta livet till av samma grundorsak var i höstas då föraren av en skåpbil omkom efter att den blivit påkörd när han stannat för en punktering.

Den här gången var det en SUV, en Volvo XC90, som blivit stående med problem. Medan föraren av den bilen satt i bilen blev den påkörd av en svenskregistrerad trailerdragare lastad med betongprodukter. Det blev materiella skador och stopp på vägen i båda riktningarna.

Foto: privat

Det skapades snabbt köer i båda riktningarna och ett nytt larm om en kökrock kom under räddningsarbetet efter den första krocken. Här var det tre personbilar inblandade och i mittenbilen, den minsta av de tre satt en 19-årig kvinna som senare avled på sjukhus av de skador hon fått.

Den här bilen, en VW Polo, blev påkörd bakifrån i kön som uppstått på grund av den tidigare olyckan. I den här bilen satt kvinnan somsenare avled av sina skador. Foto: privat

Den här gången var E4 avstängd i dryga tre timmar innan båda körbanorna öppnades.

– Det känns väldigt tråkigt för oss som jobbar längs den här vägsträckan, säger Lucas Falk som kör bärningsbil för Assistancekåren i Markaryd. Varje minut E4 är avstängd kostar pengar och skapar risker. Dessutom tvingar detta oss att riskera livet när vi är ute och jobbar längs den här vägsträckan. Självklart är det ett problem att en del förare brister i uppmärksamhet, men det är ingen ursäkt för att acceptera en direkt livsfarlig vägkonstruktion. Hittills har tre personer fått sätta livet till och alla tre har varit helt oskyldiga när andra trafikanter missat i uppmärksamhet.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*