annons
Hem » Notiser » Smålands Logistik köper 30 nya Volvo FH med I-Save

Smålands Logistik köper 30 nya Volvo FH med I-Save

Smålands Logistik AB utökar sin flotta med 30 stycken Volvo FH med I-Save. I ett pressmeddelande noteras att valet baseras på erfarenhet av tio tidigare lastbilar inom koncernen som visar på god prestanda och lägre klimatavtryck.

Enligt Gunvor Munck, VD för Smålands Logistik, måste transporterna i framtiden vara hållbara för att det ska finnas en framtid.

– Hållbarhet, klimatfrågan, miljöfrågan – det finns många namn på samma tema, men det är en av våra viktigaste långsiktiga strategier. Har vi inte hållbara transporter så tror jag inte att vi har någon framtid. Hela samhället är beroende av transporter, så det ena ger det andra. Vi kommer satsa för att ligga i framkant i fortsättningen också, säger Gunvor Munck.

Hon berättar att Smålands Logistik har arbetat länge med miljöfrågor och det är ett fokus som började redan i mitten av 1980-talet.

– Det har varit en intressant och spännande utveckling då det har hänt väldigt mycket de sista åren, menar Gunvor Munck, VD för Smålands Logistik AB.

Smålands Logistik med huvudkontor i Nybro är en del i familjeägda Börjes-koncernen med totalt 7 företag. Smålands Logistik, AHL Johanssons Åkeri och Blekinge Logistik ingår i DB Schenkers nätverk och i koncernen finns i dag en flotta på drygt 250 ekipage.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*