annons
Hem » Artiklar » Snålare med dropparna

Snålare med dropparna

Martin König, på Mercedes-Benz i Hildesheim är en varm förespråkare för bränsleförbrukningsdueller. Han och Mercedes-Benz stödjer flera olika tester där Actros-modellen får mäta sig med konkurrenterna i den ädla sporten att vara snål på dieseldropparna.

Han beskriver hur Mercedes-Benz har jobbat med luftmotståndet och utväxlingarna liksom de långvariga motorerna med högt vridmoment för att hålla nere förbrukningen även med den nya Euro 6 motorerna.

Enligt Mercedes-Benz har de hittills nått bättre resultat med de 1842 LS och 1845 LS som körts i över 1000 dueller gentemot konkurrenterna på olika håll i 22 länder runt om i Europa. Körningarna har varit från Spanien i söder till Finland i norr.

Mercedes-BenzActros 1842 i bränsleförbrukningsduellen

Mercedes-BenzActros 1842 i bränsleförbrukningsduellen

Den tusende testen genomfördes nyligen på ett åkeri som heter Kreykenbohm i Holzminden i Tyskland. Där kunde König placera ut en Actros som kördes tillsammans med 22 motsvarande lastbilar från konkurrerande tillverkare. De transporterar i huvudsak containrar mellan Hamburg och Bremerhaven.

I dagsläget ligger snittförbrukningen på 29 liter diesel per 100 km och den siffran lyckades man sänka till 26,5 liter per 100 km med de nya Actros-bilarna.

Det visar om inte annat att det går att sänka förbrukningen med modern teknik. Det står inget i releasen om vilka bilar som man körde emot eller hur gamla de är.

Martin König lämnar över den Actros som användes i bränsleförbrukningsduellen till Kreykenbohms förare  Christian Krukemeyer.

Martin König lämnar över den Actros som användes i bränsleförbrukningsduellen till Kreykenbohms förare
Christian Krukemeyer.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*