annons
Hem » Notiser » Snart biogasmack i Karlskrona

Snart biogasmack i Karlskrona

Genom Klimatklivet har Eon fått 3,5 miljoner kronor i stöd för att bygga en biogasmack i Karlskrona. Sedan tidigare finns två biogasmackar i Blekinge, en i Olofström och en i Karlshamn. Snart går det också att tanka biogas i Ronnebys nya mack som planeras vara färdig efter sommaren. Biogasmacken i Karlskrona kommer att byggas under 2017.

– Det är mycket goda nyheter att Eon väljer att bygga en biogasmack i Karlskrona. Avsaknaden av tankmöjligheter för biogas i östra Blekinge har tidigare hindrat utvecklingen av fler biogasfordon i länet. Med en biogasmack i Karlskrona plus den som byggs i Ronneby kommer detta tomrum att fyllas. Nu ges fler människor i Blekinge möjlighet att köra på biogas, säger Samuel Karlström, handläggare för klimat- och energifrågor på Länsstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Fakta:

Inom Klimatklivet fördelas 600 miljoner kronor årligen i landet fram till och med 2018. Åtgärder som kan få stöd är konkreta klimatåtgärder inom till exempel transport, livsmedel, bostad, stadsbyggnad och energi. Det kan till exempel vara insatser för att byta trafikslag och utbyggnad av laddinfrastruktur, satsningar på förnybar energi, effektivare energianvändning inom industrin och åtgärder för minskade utsläpp inom jordbruket. Totalt ska två miljarder kronor delas ut till och med 2018. Den 13 juni stänger nuvarande ansökningsomgång.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*