annons
Hem » Artiklar » Snart dags för lastbilsfest i Norge
Årets Scandinavian Truck Trophy på Oslo Motor Show äger rum fredag-söndag 25-27 oktober.

Snart dags för lastbilsfest i Norge

Nu är det bara ett par dagar kvar innan det är dags för tioårsjubilerande Oslo Motor Show att slå upp portarna på Norges Varemesse i Lilleström. I Hall E, lastbilshallen, avgörs Scandinavian Truck Trophy under tre motorintensiva dagar 25-27 oktober.

25 högklassiga bilar från Norge, Sverige och Danmark, både nya och oldtimers, finns med i startfältet. Bland dem Nordic Trophy-mästaren Micke Malmberg från Visby med sin Scania S650 i ASG-inspirerad kostym. Även trean från Nordic Trophy, Simon Lundman från Piteå, kommer till Norge med sin Mercedes Actros 2545 djurtransport.

En av höjdarbilarna i startfältet är Micke Malmbergs ASG-Scania, den S650 som i slutet av augusti tog hem segern i Nordic Trophy.

Alla bilar tävlar i en gemensam klass där de tre bästa kvalificerar sig för nästa års tävling.

I lastbilshallen blir det också en branschdel där bland andra Scania, Volvo och Mercedes ställer ut.

På Oslo Motor Show kan besökarna, utöver snygga lastbilar och gamla härliga veteraner, också beskåda jänkebilar, gatbilar, motorcyklar och en hel del annat smått och gott som har med motorer att göra.

Scandinavian Truck Trophy arrangeras av Trailer i samarbete med vår norska kollega Yrkesbil. Oslo Motor Show är ett samarbete mellan Norges Varemesse och Förlags AB Albinsson & Sjöberg.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*