annons
Hem » Artiklar » Miljö » Starka finalister till Transportföretagens Hållbarhetspris

Starka finalister till Transportföretagens Hållbarhetspris

Under högtidliga former kommer infrastrukturminister Tomas Eneroth den 19/10 att dela ut Transportföretagens Hållbarhetspris till en aktör inom transportnäringen som under året har genomfört inspirerande insatser för en mer hållbar bransch.

Årets finalister är Alfredsson Transport, Alwex Transport och projektet ”Älskade stad”, ett branschöverskridande samarbete mellan Bring, Ragn-Sells, Vasakronan och Stockholms stad.

Syftet med priset är att uppmärksamma hur transportnäringen arbetar för en hållbar framtid. Finalisterna har utsetts av en transportkunnig jury. Vinnaren belönas med 50 000 kronor att skänka till ett valfritt hållbarhetsprojekt och priset kommer att delas ut av infrastrukturminister Tomas Eneroth.

– Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. För att nå dit krävs att alla aktörer i samhället arbetar aktivt med att minska utsläppen. Därför är jag väldigt glad över att Transportföretagen genom Hållbarhetspriset vill vara med uppmärksamma företagare som vågar gå före och tänka nytt för att skapa långsiktigt hållbara transporter, säger ministern.

– Konkurrensen har varit hård, säger Mattias Dahl, vd Transportföretagen. Av de tio främsta sökande har juryn nominerat tre mycket goda föredömen som finalister till Transportföretagens Hållbarhetspris 2017. För att klara omställningen till hållbara transporter behöver vi inspiration, uppmuntran, innovation och entreprenörskap och det visar samtliga mycket goda exempel på.

Förutom prisutdelning bjuder kvällen på spännande program och mingel.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*