annons
Hem » Artiklar » Stay Fresh satsar på Volvo FH LNG
Håkan Landgren, vd för Stay Fresh framför en av de nya lastbilar som de nu ska köra på biogas.

Stay Fresh satsar på Volvo FH LNG

För Stay Fresh Sweden AB har fossilfria transporter varit en strategi ända sedan starten. Nu tas sju nya Volvo FH LNG-lastbilar i trafik som ska gå på biogas för att minimera påverkan på miljön. Detta berättar man i ett pressmeddelande.

De nya lastbilarna utgår från Göteborg och kör uppdrag för ICA till hela Västra Götaland och Värmland. Stay Fresh Sweden AB grundades 2013 med inriktning på intermodala- och systemtransporter. Bolaget ingår i koncernen The Jönsson Group, tillsammans med Börje Jönsson Åkeri och Ulf Jönsson Åkeri.

Stay Fresh har i dag cirka 70 anställda och 32 egna tunga lastbilar i flottan. Stay Fresh har sitt huvudkontor i Helsingborg och är även etablerade i Göteborg och Karlstad. De transporterar livsmedel sdär den övervägande delen kylda varor.

Stay Fresh anser att det är viktigt med fordon som är bränslesnåla och körs på drivmedel som minimerar påverkan på miljön. Stay Fresh har kört fossilfritt ända sedan starten med HVO i tankarna, och körde från början även fler transporter på järnväg.

I dag körs den existerande flottan antingen på HVO100 eller på biogas. De nya Volvolastbilarna använder HVO100 både till kylaggregaten samt till tankarna på lastbilen för tändning av gasen.

Fossilfria transporter

De 7 nya Volvo FH LNG-lastbilarna som körs helt på biogas används i uppdrag för ICA. De är stationerade i Göteborg och kör transporter till hela Västra Götaland och Värmland. De nya LNG-lastbilarna ersätter de tidigare HVO100-drivna lastbilarna som fanns i Göteborg.

– Vi valde Volvo för vi anser att det är det bästa alternativet på marknaden för gasdrivna fordon. Vi hade också mycket positiva tidigare erfarenheter från två Volvo FH LNG-lastbilar som vi investerade i förra hösten. Sedan är det också viktigt att vi har ett mycket bra samarbete med Volvos återförsäljare i Helsingborg, säger Håkan Landgren, VD för Stay Fresh.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*