annons
Hem » Artiklar » Stena Line startar ny fraktlinje i Östersjön

Stena Line startar ny fraktlinje i Östersjön

I går startade färjerederiet Stena Line en ny fraktlinje i Östersjön genom att lägga till ett svenskt hamnstopp i Karlskrona på den befintliga linjen mellan Liepaja i Lettland och Travemünde i Tyskland. Linjen har och kommer fortsatt att ha fokus på frakt men tar även emot passagerare. Det svenska hamnstoppet förbättrar ytterligare möjligheterna till handel och transport mellan länderna runt Östersjön och Sverige.

Förutom linjen mellan Liepaja och Travemünde som nu får ett svenskt hamnstopp, erbjuder Stena Line sedan tidigare sex färjelinjer från Sverige till Danmark, Tyskland, Polen och Lettland. Hamnstoppet i Karlskrona kommer inledningsvis att ske på torsdagskvällar, på vägen från Liepaja till Travemünde. 

— Vi ser en ökad efterfrågan för sjötransporter i den expansiva regionen Östersjön och vi är glada över att kunna utöka erbjudandet till våra fraktkunder ytterligare. Vår ambition är att fortsätta utöka både kapacitet och frekvens på linjen framöver, säger Erik Thulin, ansvarig för Stena Lines färjelinjer till och från Lettland, i ett pressmeddelande.  

Linjen kommer fortsatt att trafikeras av de två 171 meter långa fartygen Stena Gothica och Urd som har en lastkapacitet på 1600 längdmeter. De två fartygen seglar under dansk flagg och tillhör därför Stena Rederi A/S i Köpenhamn, ett helägt dotterbolag till Stena AB.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*