annons
Hem » Artiklar » Stockholmsbärgare i ny tv-serie

Stockholmsbärgare i ny tv-serie

Snart börjar Vägens hjältar i Kanal 5, ett program som ger en inblick i hur det ser ut på vägarna i Stockholms län. I programmet får man enligt ett pressmeddelande från Kanal 5 följa de personer som varje dag arbetar för att få trafiken att flyta så säkert och effektivt som möjligt – bärgare, larmoperatörer och vägassistansen när de försöker skapa ordning i Stockholms trafikkaos. Att arbeta på vägarna är ett utsatt jobb i högt tempo. Följ med ut till olyckorna där personalen räddar, röjer, bärgar och får trafiken att flyta igen, i en av Sveriges värsta arbetsmiljöer.

I programmet träffar vi bland andra Berra som med över 30 år som bärgare och hunden Doris vid sin sida röjer upp på olycksplatser. Soffan kör vägassistansbil och är ofta först på plats för att hjälpa, spärra av och säkra vid olycksplatser där trafiken är farlig. Och vi följer bärgarna Denny, Gojan och Linus som vet allt som finns att veta om trafik, olyckor, avfarter och det bästa raststoppskaffet. Vi får också träffa de som från trafikledningarna dirigerar det hela och många fler av trafikens vardagshjältar.

– Jag älskar att få hjälpa folk och att få vara en problemlösare. Det är ett roligt jobb där det händer mycket saker. Nackdelen är att trafikanterna sällan respekterar att vi är på vägen för att jobba utan ser oss som ett hinder och varken saktar ner eller håller avstånd. Undrar hur de hade känt om jag hade dundrat förbi deras kontorsstolar i 90 km/h, säger Sophie ”Soffan” Leben, vägassistanschaufför på Falck vägassistans.

I första avsnittet får Berra uppdraget att bogsera bort en bil som använts vid en smash & grab-kupp mot Guccibutiken i Stockholm. Soffan spärrar av när en långtradare har vält i Sollentuna och lasten ligger utspridd över motorvägen. Två tunga bärgningsbilar behövs för att välta tillbaka långtradaren så den kan bärgas och tas bort från vägen. Denny hjälper en panikslagen mamma som råkat låsa in sin bebis i bilen. Dessutom soppatorsk i Eugeniatunneln, krock mellan personbil & lastbil och mycket mer.

Vägens hjältar produceras av Nyhetsbolaget för Kanal 5 och har premiär torsdag 26 november kl 20.00 i Kanal 5.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*