annons
Hem » Artiklar » Stockholmsbärgare i TV-serie igen

Stockholmsbärgare i TV-serie igen

Under förra hösten och vintern kunde man följa Bärgarna och Vägassistansförarna på Falck i Kanal 5:s programserie ”Vägens hjältar” som handlar om dramatiken och hjältarna i den kaotiska Stockholmstrafiken. En framgångsrik första säsong ledde till att ytterligare en säsong spelades in, och torsdagen den 1 december klockan 20.00 har den premiär.

Programserien skildrar de besvärliga trafiksituationerna som uppstår varje dygn i Stockholmstrafiken när en halv miljon fordon trängs i länet. I årets upplaga av Vägens hjältar får vi återigen träffa Vägassistansförarna Benny, Soffan och Pelle. Bärgarna Denny, Micke, Linus, Charles och Helge får sällskap av ytterligare en hjälte – Viktor – även kallad Tuppen.

– Det är kul att få vara med visa upp vår verksamhet för allmänheten. Det är viktigt att man ser hur vår situation på vägarna ser ut och det är också roligt att alla får se hur det är i vardagen att jobba med vägassistans och bärgning, säger Tuppen.

Falck bärgar fordon i hela Sverige och stora delar av Europa och hjälper också till i situationer när olyckor har skett, när bensin har glömts att fyllas på eller när andra haverier ställer till det. Ofta är också Falck först på plats vid olyckor och får göra en första insats och hjälpa de som är i en mer eller mindre allvarlig situation.

– Falck’s bärgare och Vägassistansförare har ett stort hjärta och gedigen kompetens. Trots ibland väldigt utmanande förutsättningar hjälper de människor med allt som kan inträffa längs med vägarna. De har ett spännande och viktigt jobb och vi tycker det är bra att visa upp det fantastiska arbete de gör, säger Sofia Opitz, Marknadschef på Falck.

Efter förra årets succé har deltagarna blivit folkkära på vägarna. Något som Benny har märkt av.

– Det har bara varit positiv uppmärksamhet! Många tycker att det är en väldigt bra tv-serie eftersom de får möjlighet att se vad både vi på Vägassistans och bärgarna gör i trafiken, att vi är inte bara i vägen och ställer till det för folk utan vi finns där hela tiden för att hjälpa, säger Benny på Falck Vägassistans.

Säsongens första avsnitt bjuder på stor dramatik när en lastbilsförare svimmar bakom ratten på motorvägen och kör in i ett pärlband av bilar innan färden får ett slut. Dessutom får Vägassistans-Benny ett brådskande larm om en rejäl olycka på Essingeled en och möts på olycksplatsen av en mycket trött bilförare.

Falck har bedrivit verksamhet i Sverige sedan 1950, och är idag majoritetsägt av Lundbeck Foundation. Under de senaste fyra åren har stiftelsen delat ut cirka 2,1 miljarder kronor till forskning inom ”Health and Life Sciences”.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*