annons
Hem » Artiklar » Stor tunnelbrand i Norge

Stor tunnelbrand i Norge

Skatestraumtunnelen i Bremanger i Sogn och Fjordane är stängd och myndigheterna oroar sig för att tunneln, som går under Skatestraumen, en havsvik långt västerut och norr om Bergen i Norge, ska kollapsa. Tunneln börjar med en tioprocentig nedförsbacke i båda ändarna och tankbilschauffören Tore Myrestrand berättar för vg.no att han på väg ut ur tunneln, och upp för backen, hörde en smäll och såg att släpet hade slagit i tunnelvägen. Bensinen sprutade och han larmade omedelbart med hjälp av tunnelns nödtelefon.

I lasten fanns 16.000 liter bensin som läckte ut i tunneln och explosionsrisken var överhängande. Den första explosionen kom redan medan Tore var i tunneln och röken följde honom när han körde ut ur tunneln med dragbilen.

I nuläget har sju personer evakuerats ur tunneln och tre har körts till sjukhus, men ännu har inga allvarliga olyckor rapporterats.

Enligt Norsk Vegvesen kommer tunneln under alla omständigheter att vara stängd i flera veckor, vilket får stora följder för trafiken i området. Det brinner fortfarande i tunneln.

Chauffören har i en intervju med norska TV2 sagt att draget på släpet har gått av.

Tunneln är 1.890 meter lång och ligger 91 meter under havsytan.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*