annons
Hem » Notiser » Strands ploglampa på T-Pod

Strands ploglampa på T-Pod

Strands fordonskomponenter berättar stolt att de är med när en avgörande milstolpe i lastbilsvärlden presenteras. När den första självkörande lastbilen på allmän väg har premiär i Sverige väljer man belysning från Strands Lighting Division.

– Vi är oerhört stolta att man valt belysning från Strands, det här är ett jättespännande projekt, säger Johan Carlos VD på Strands Fordonskomponenter AB.

I fronten sitter Strands ploglampa, som testades av Trailer med bra resultat i våras. Lampan är en universalprodukt som har alla de klassiska funktionerna, men den är också utrustad med en praktisk värmelins,

Lastbilen är en svenskutvecklad T-Pod från Einride och togs i bruk vid DB Schenkers anläggning i Jönköping förra veckan. T-poden är hyttlös och fjärrstyrd. Operatören sitter i en kupol med 360-graders vy runt hela lastbilen.

Det handlar ännu om ett pilotprojekt, även om lastbilen kommer att bidra med nytta i logistikflödet. I framtiden ska en operatör kunna hantera upp till tio självkörande lastbilar samtidigt. Minskade utsläpp och minskade kostnader är några av fördelarna.

– Jag tror att T-Pod och liknande lösningar kommer att bli en ny standard inom transportsektorn, sa Einrides VD och grundare Robert Falck på en pressträff inför premiärturen.

Likt samtliga produkter i Strands Lighting Divisions sortiment kommer ploglampan med tre års funktionsgaranti.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*