annons
Hem » Notiser » Struntade i att skicka in uppgifter – krävs på 100 000

Struntade i att skicka in uppgifter – krävs på 100 000

Ett åkeri i Stockholms län krävs på 100 000 kronor i sanktionsavgifter av Transportstyrelsen sedan man underlåtit att skicka in material i samband med en företagskontroll. När myndigheten påmint om kompletteringar har åkeriet valt att bara delvis hörsamma Transportstyrelsens begäran. I sitt beslut skriver Transportstyrelsen att åkeriet utelämnat material för 12 av 16 chaufförer som kört för åkeriet under kontrollperioden. Åkeriet har inte heller yttra sig om Transportstyrelsens beslut trots att man haft möjlighet till detta. Beslutet har vunnit laga kraft och kan inte längre överklagas.

När Transportstyrelsen inte kan göra en kontroll eftersom ett företag undanhåller uppgifter har myndigheten rätt att påföra en sanktionsavgift på 20 000 kronor per fordon i åkeriets vagnpark. I detta fall rör det sig om fem lastbilar.

Transportstyrelsen har möjlighet att reducera avgiften om man finner det oskäligt att påföra en sanktionsavgift med fullt belopp. Enligt beslutet har det inte framkommit några omständigheter som medför en reducering. Kontrollen genomfördes under december 2018 och januari 2019. 2018 hade åkeriet en omsättning på 12,5 miljoner kronor och sex anställda.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*