annons
Hem » Artiklar » Svår lastbilsolycka på E4 vid Markaryd

Svår lastbilsolycka på E4 vid Markaryd

Än en gång har det hänt en påkörningsolycka med två lastbilar inblandade på E4 vid Markaryd. Den utsatta sträckan har väldigt smala vägrenar, vilket betyder att en lastbil inte kommer av körbanan vid ett haveri. Som väl är klarade sig båda chaufförerna utan allvarligare olyckor.

– Vägen är inte bra här, säger en av PEAB:s killar medan de jobbade med att bygga en oljefälla i diket för att hindra läckande hydraulolja från att sprida sig. Det här började när vi byggde motorväg strax söder om här. Under bygget kom nya direktiv så den gamla planeringen med normal bredd på vägrenarna revs upp och vi tvingades bygga smalare vägrenar. Sedan blev det samma sak när vi byggde den här sträckningen av E4.

Den här gången var det en trailerdragare med olastad trailer som fått motorproblem och kört åt sidan.

Trailerdragaren stod så nära räcket det bara går, ändå inkräktade den med cirka 70 cm på vägbanan.

– Jag stod här med varningsblinkers på, berättar den polske chauffören. Jag hade kört så långt åt sidan som det bara går. Sedan kom både personbilar och lastbilar i maxfart riktigt nära. Jag är helt övertygad om att flera av dem aldrig såg mig. Enorm tur att jag inte klev ur bilen.

Den påkörande lastbilen träffade trailern i bakre vänsterkant och orsakade mycket skada.

Den påkörande bilen var en lastad bulkbil, bil och släp. Den slet loss delar av trailern och skrapade hytten på den stillastående bilen, rev ner vägverket en bit, gick ner i diket och la sig på sidan m ed släpet tvärs över södergående vägbana på E4

Nu är det stopp till sent ikväll då bärgningsarbetet blir utdraget.

P-A Falk är bärgare i Markaryd och kör för Assistancekåren. Han är luttrad och har flera gånger påtalat problematiken med den här sträckan där vi haft flera liknande olyckor under våren och nu senast i midsommartid. Missa inte vår intervju med P-A, där det håller på att inträffa ännu en olycka under live-intervjun när en chaufför missar att bilen framför saktat in för olyckan.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*