annons
Hem » Artiklar » Svar om BK4 efter nyår

Svar om BK4 efter nyår

Centerpartiets Anders Åkesson hade ställt en fråga till infrastrukturminister Tomas Eneroth (s) om när och på vilket sätt anvisningar gällande BK4-vägar i hela landet kommer att presenteras. I sitt svar skriver Eneroth att han räknar med ett besked en bit in på det nya året. Enligt ministern bereds de nödvändiga förordningarna just nu i regeringskansliet.

Eneroth skriver också att det är hans förhoppning att den nya bärighetsklassen, BK4, kommer att bidra till ökad konkurrenskraft hos det svenska näringslivet och till att transporternas miljöpåverkan minskar. Samtidigt skriver han även att regeringen har som mål att främja en överflyttning av godstransporter från väg till järnväg. Regeringen arbetar just nu med att fram en nationell godsstrategi som kommer presenteras under första halvåret 2018.

När det gäller vilka statliga vägar som ska tillhöra BK4 så är det Trafikverket som fattar beslut med stöd av trafikförordningen.

”Enligt den information jag fått avser Trafikverket remittera förslag till föreskrifter som anger vilka vägar som inledningsvis kommer att tillhöra BK4 direkt efter att regeringen fattat beslut om nödvändiga förordningsändringar” skriver Eneroth i sitt svar.

Läs mer:

Riksdagsbeslut: 74 ton i hela landet

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*