annons
Hem » Notiser » Sverige hjälper till att säkra bensintillförseln

Sverige hjälper till att säkra bensintillförseln

Regeringen kommer i dag att för första gången fatta beslut om att skänka bensin för att säkra den internationella försörjningen.

Regeringen kommer i dag att för första gången fatta beslut om att skänka bensin för att säkra den internationella försörjningen. Energiorganisationen IEA har bett sina 26 medlemsstater att bidra med två miljoner fat olja under en månads tid för att mildra effekten av orkanen Katrina.
Det är delar av ett internationellt beredskapslager som ska användas och för Sveriges del rör det sig om 69 000 kubikmeter bensin.
Syftet är att säkra tillförseln av bensin framförallt i USA efter orkanen Katrinas härjningar – inte att sänka priset, rapporterar DN.
– Det här är en åtgärd för att motverka bortfall i tillförseln av olja i delar av IEA:s medlemsländer. Det gäller produktionen i Mexikanska golfen och raffinaderikapaciteten, säger Lars Guldbrand, kansliråd på Samhällsbyggnadsdepartementet.
Det är dock inte otänkbart att också priset påverkas.
– Naturligtvis borde en ökad tillgång dämpa en del av efterfrågan som trycker upp priserna, säger Jonas Sidensjö, som är försäljningschef på Norsk Hydro i Sverige.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*