annons
Hem » Notiser » Tankade diesel för över en halv miljon på falska kort

Tankade diesel för över en halv miljon på falska kort

En 27-årig man har åtalats vid Kristianstads tingsrätt för att ha tankat diesel för över en halv miljon kronor på falska tank- och bankkort. Enligt uppgifter i Kvällsposten ska mannen ha använt en lastbil specialbyggd för att kunna transportera stora mängder diesel. Mannen, som är hemmahörande i Helsingborg men rumänsk medborgare, säger att han blivit lurad och är oskyldig.

Bedrägeriet upptäcktes av Preems säkerhetsavdelning i slutet av januari. Man upptäckte ovanlig aktivitet i södra Sverige på ett antal tankkort som inte brukade användas i området. Korten spärrades. I mitten av februari kom det ett nytt larm till Preems säkerhetsavdelning. Denna gång hade någon tankat diesel för 15.000 kronor på en mack i Nymölla. Med sex olika kort. 

Polisen informerades om händelsen och när man upptäckte ytterligare en ovanlig aktivitet redan samma kväll kunde den misstänkte mannen gripas.  

Förutom den specialbyggda lastbilen hittade polisen även ett flertal kreditkort i ett cigarettpaket. I lokaler som mannen hyr i Hässleholm hittade polisen även 28 IBC-tankar och åtta 20-litersdunkar. 

Mannen har även fångats på övervakningsfilm då han monterade skimmningsutrustning på en tankautomat i Helsingborg.

27-åringen har förhörts av polisen via tolk och han hävdar sin oskuld. Enligt polisen ska han ha sagt att “han körde en lastbil, han blev lurad”.

En sammanställning visar att mannen tankat diesel nio gånger på olika stationer till ett sammanlagt värde på 599.000 kronor. Mannen har åtalats för nio fall av grovt bedrägeri.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*