annons
Hem » Notiser » Tårtkalas för nya lagar

Tårtkalas för nya lagar

Under torsdagen var det tårtkalas hos Sveriges Åkeriföretag i Skarabors Län. Inbjudna var bland andra Johan Wilsson och Emil Sahlberg, som är engagerade i manifestationen Här Stannar Sverige samt riksdagsledamöterna Sten Bergheden (m) och Monica Green (s).

– Målet är att få köra på lika villkor, sade Johan och Emil som var nöjda med att det nu skett en del lagändringar, men samtidigt slog de fast att man inte är nöjda.

En av lagändringarna är som bekant att man infört en sanktionsavgift, på upp till 40.000, istället för böter vid olaglig cabotagetrafik. Transportstyrelsen har inte fattat några beslut om sanktionsavgift ännu, men i ett tiotal fall har åkerier från utlandet fått deponera ett förskott till polisen. Från första mars har polisen också möjlighet att klampa fordon – i max 24 timmar – för att säkra vissa avgifter och böter.

– De förändringar som skett är ett första steg gentemot dem som ägnar sig åt kriminell verksamhet, sade Thomas Morell som är chef för SÅ i Skaraborgs län.

Monica Green noterade att man firade ett steg i rätt riktning.

– Vi har lyckats med att skärpa lagstiftningen och höja sanktionsavgifterna så att det nu också märks på vägarna att det går att komma åt en hel del av den olagliga trafiken. Vi är inte framme än, vi har mycket kvar att göra, sade Monica i Sköve Nyheters websändning.

Sten Bergheden var inne på samma linje. Han hoppas också att man (läs politikerna) nu kan fortsätta den positiva dialog man har med åkerinäringen för att komma vidare med de förslag och idéer som finns.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*