annons
Hem » Artiklar » Tegelbruksskolan utnämns till Årets Transportskola 2019
Lasse Holm, TYA gratulerar Johan Jönsson, Tegelbruksskolan till Årets Transportskola 2019

Tegelbruksskolan utnämns till Årets Transportskola 2019

Tegelbruksskolan i skånska Klippan har en av de största transportutbildningarna i Sverige, och nu bevisligen även en av de bästa. Skolan får nämligen TYA:s prestigefyllda utmärkelse Årets Transportskola 2019.

Priset delas ut för femte året i rad av Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd för att uppmuntra de gymnasiala transportutbildningar som verkligen gör skillnad. Under den nationella konferensen Transportkompetens i Göteborg 2 oktober fick Tegelbruksskolans biträdande rektor Johan Jönsson komma upp på scenen och ta emot diplomet och en check på 10 000 kronor.

– Jag är väldigt glad, både för vår och elevernas skull. Det speglar det hårda arbete vi gjort de sista åren för att öka antalet elever och behålla kvaliteten, säger Johan Jönsson i ett pressmeddelande från TYA.

Tegelbruksskolan som har hela 200 elever på fordons- och transportutbildningen får priset med motiveringen:

”En av landets största skolor som på kort tid dubblat antalet transportelever med bibehållen kvalitet. Förutom bra ledarskap har personalen mycket god kompetens och ett brinnande engagemang. Här möter man varje elev utifrån individnivå och utvecklar dem därifrån vilket gör att nästan alla elever går ut med fullständiga betyg och behörigheter.”

Enligt Lasse Holm, projektledare på TYA, delas Årets Transportskola ut av tre anledningar.

– Dels för att fånga upp nya idéer och lyfta fram goda exempel, dels för att uppmärksamma lastbilsföraryrket, utbildningarna och transportbranschen i stort. Ett stort grattis till Tegelbruksskolan, säger han.

Om Årets Transportskola

Årets Transportskola delas ut till Anders Jonzons minne. Anders Jonzon jobbade på TYA och vigde sitt arbetsliv åt att skapa hög kvalitet på gymnasiets transportutbildningar.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*