annons
Hem » Artiklar » Tempcon Group förvärvar Lincargo

Tempcon Group förvärvar Lincargo

Tempcon Group förvärvar Lincargo från Norrmejerier. Lincargo har sedan starten 2007 utvecklat ett omfattande distributionsnät från Riksgränsen i norr till Härnösand i söder. Genom förvärvet stärker Tempcon Group enligt ett pressmeddelande sin ställning på den norrländska marknaden.

Då Tempcon kommer driva Lincargo som ett dotterbolag kommer den lokala närvaron samt befintliga relationer till kunder och medarbetare bibehållas och vidareutvecklas tillsammans med koncernens andra dotterbolag. 

Lincargo omsätter idag drygt 200 miljoner kronor. Trafiken bedrivs med ett 80-tal fordon via underentreprenörer.

— Lincargo har under åren utvecklat ett brett kontaktnät och når även de minsta orterna i Norrland flera dagar i veckan. Något som kommer stärka vår närvaro på marknaden lokalt men även innebära att vi tillsammans med övriga dotterbolag kan erbjuda ett än mer komplett linje- och distributionsnät över hela Sverige, säger Christian Hallberg, koncernchef på Tempcon Group.

— Vi vet att det finns en ännu större potential i Lincargo som vi som mejeri inte kan växla ut samtidigt som vi fokuserar på vår kärnaffär. Vi är därför glada att Lincargo nu får en ägare som är specialiserad på kylda transporter och som kan utveckla företaget på ett långsiktigt hållbart sätt, säger Daniel Edblom, tf vd, Norrmejerier.

I samband med försäljningen har Norrmejerier tecknat ett långsiktigt avtal med Lincargo för att säkerställa att norrländska mejeriprodukter även i framtiden kommer nå kunder och konsumenter. Norrmejeriers tidigare medarbetare i Lincargo har fått erbjudande om att följa med Lincargo till Tempcon. Erbjudandet berör samtliga orter där Lincargo har verksamhet; Luleå, Umeå och Lycksele. 

I samband med affären tar Tempcon även över fastigheten i Lycksele med tillhörande terminal. Affären genomförs efter godkännande från Konkurrensverket.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*