annons
Hem » Notiser » Timmerbil krockade med tåg

Timmerbil krockade med tåg

Lastbilschauffören bromsar in framför järnvägsövergången när tåget kommer körande. Men lastbilen stannar inte. Is på vägen gör att lastbilen sakta glider fram mot järnvägsspåret och innan chauffören hinner agera träffas lastbilen av tågets andra vagn. Kollisionen blir våldsam och lastbilens hytt blir mer eller mindre mosad. Timmerstockar farm omkring och chauffören slås medvetslös. När han återfår medvetandet ligger han ner i passagerarsätet med en stock bara några centimeter från huvudet. Chauffören tar sig ut genom lastbilshyttens tak och kan ta sig ifrån vraket på egna ben. När räddningspersonal kommer till platsen tas chauffören omhand och förs till sjukhus i ambulans. Enligt en artikel i Östersundsposten klarade sig chauffören från olyckan med en käke ur led – som han själv slog rätt, ett brutet revben och en ordentlig lårkaka.

Olyckan inträffade för drygt en vecka sedan vid en obevakad järnvägsövergång vid Flybäcken norr om Rossön i Strömsunds kommun. Chauffören som jobbat inom åkeribranschen i över 47 år är tacksam över hur åkeriet han kör för hanterat situationen.

– Jag är så tacksam mot dem. Kollegorna har varit stöttande. De har sagt att jag inte behöver fortsätta att köra om jag känner obehag, säger han till Östersundsposten.

Det är nog dock mest en tidsfråga innan chauffören är ute på vägarna igen i en lastbil.

– Det vet inte meningen att jag skulle dö ännu, ödet vill nog att jag fortsätter och kör lastbil ett tag till, säger han.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*