annons
Hem » Artiklar » TIP-trailer växer med förvärv och utveckling av tjänster

TIP-trailer växer med förvärv och utveckling av tjänster

Under de senaste åren har TIP Trailer Services Nordic mer än fördubblat sin flotta av både hyres- och leasingvagnar. 2019 var inget undantag. I december var antalet styrda trailers 10.000 i norr.

– 2019 var ytterligare ett fantastiskt år, säger Christian Petersen, VD, TIP Nordic. Vår nordiska verksamhet fortsatte att växa och detta trots en mer turbulent marknad i samband med bland annat. Brexit. Men en av de mycket stora höjdpunkterna, som påverkat resultatet var naturligtvis i form vårt förvärv av PEMA.

Christian Petersen

På frågan om vad förvärvet av PEMA kommer att betyda för TIP, säger Christian Petersen: ”Med våra gemensamma krafter är vi väl positionerade för långsiktig tillväxt och jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att uppnå goda resultat. PEMA Sverige och PEMA Danmark kompletterar våra produkter och kundportfölj mycket bra. Till exempel där TIP är stort på standardiserad utrustning för internationell transport, PEMA Sweden är stort på specialutrustning för inrikes transport, såsom modulfordon, och PEMA har också lång erfarenhet av leasing av lastbilar.

Samarbete med WABCO och Ford Trucks

2019 var också året då TIP ingick strategiska samarbeten med Wabco och Ford lastbilar. Alla TIPs nordiska verkstäder är nu utbildade för service av Ford Trucks och de vanligaste reservdelarna finns naturligtvis också i lager.

– Att utrusta vår flotta med WABCOs kompletta utbud av telematik och uppkopplade tjänster ger oss möjlighet att implementera en plattform som går över alla våra typer av utrustning och varumärken, fortsätter Christian Petersen. På detta sätt kan vi erbjuda nya typer av data och analystjänster, vilket kommer att ge ytterligare värde för våra kunder.

Leasing och uthyrning

I år investerade vi kraftigt i flottan och köpte mer än 1 900 trailers. Vi har haft extra fokus på att optimera och framtidssäkra vår övergripande flotta samt utvidga vår flotta inom tankvagnar, Movingfloor, länkvagnar och annan specialutrustning, tillägger Cristian.

CSR

Ett nytt CSR-samarbete mellan TIP och Gadens Børn lanserades också under 2019.

– Vi är oerhört glada och stolta över att kunna använda vår expertis och resurser för att stödja detta projekt, berättar Christian. År 2019 specialdesignade Gadens Børn7  trailers, som fortsätter att rulla på vägarna idag. Förutom att skapa synlighet runt Gadens Børn, donerade både Combino Spedition och NTG Nordic A / S ett belopp till Gadens Børn. Beloppet täcker 65 barns skolgång, mat och hälsovård under ett helt år.

Leasing och uthyrning

TIP Trailer Services har mer än 70 000 trailers på europeisk nivå och mer än 14 000 externa trailers på serviceavtal. I Norden har vi 16 workshops i Danmark, Norge, Sverige och Finland.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*