annons
Hem » Artiklar » Toyota satsar på proffsen med lätta lastbilar

Toyota satsar på proffsen med lätta lastbilar

Toyota lanserar nu en ambitiös tillväxtplan för sina transportbilar och lätta lastbilar. Målet är 100 000 sålda bilar i Europa år 2020 – en ökning med 50 procent – och det sker genom introduktionen av nya modeller och ett nytt varumärke: Toyota Professional.

Utökad produktportfölj
Nya Toyota PROACE CITY har försäljningsstart i början av 2020 och blir ett mindre syskon till större PROACE och pickupen Hilux i Toyotas nuvarande utbud av lätta transportbilar.

PROACE CITY beskrivs som en konkurrenskraftig och attraktiv modell i den tuffa konkurrensen som råder i segmentet av kompakta transportbilar. Hög användarvänlighet i kombination med utmärkt lastkapacitet. Bland annat är PROACE CITY en av få modeller som rymmer två EU-pallar i lastutrymmet. Med nya PROACE CITY erbjuder Toyota också en modell i två tredjedelar av den totala LCV-marknaden.

Elektrifiering av PROACE och PROACE CITY
Flera europeiska städer och regioner har eller kommer införa nya strängare utsläppsregler efter oro över klimatförändringar och luftkvalitet. Det leder till nya krav och prioriteringar från transportbilskunder, särskilt hos de som arbetar i stadsmiljöer. Tillsammans med Groupe PSA lanserar därför Toyota batteridrivna elversioner (BEV: Battery Electric Vehicle) av nya PROACE och PROACE City. Dessa introduceras 2020 respektive 2021.

Toyota Professional
Nya Toyota LCV-center kommer att erbjuda en unik och specialiserad upplevelse för transportbilskunder och innehåller bland annat nya utställningskoncept, specialiserad personal, fullt utrustade demobilar och en ny hemsida.

– Breddningen och elektrifieringen av Toyota Motor Europes produktportfölj av lätta transportbilar kommer tillsammans med nya Toyota Professional. Det tydliggör och uppmärksammar Toyotas dedikation till företagets allt fler tranportbilskunder, bland annat genom nya specialister som erbjuder rätt tjänster och service. Denna nya inriktning och växande produktportfölj gör att vi känner oss trygga att nå 100 000 sålda lätta transportbilar redan 2020, säger Matt Harrisson, TME Executive Vice President.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*