annons
Hem » Notiser » Trafiknykterhetens dag denn 11 maj

Trafiknykterhetens dag denn 11 maj

För att uppmärksamma konsekvenserna av rattfylleri instiftade MHF 2002 Trafiknykterhetens Dag. Manifestationer mot rattfylleri äger rum i hela landet och dessutom genomför polisen extra trafiknykterhetskontroller. Årets riksmanifestation äger i år rum i Umeå, där det bjuds en hel del föreläsningar på temat nykterhet i trafiken och vad det betyder för säkerheten. Det övergripande budskapet på Trafiknykterhetens Dag är att aldrig köra alkohol- eller drogpåverkad, att aldrig åka med en påverkad förare och att försöka påverka andra att aldrig köra påverkade.

Trafiknykterhetens Dag handlar om nykterhet i trafiken, vilket gör att vi uppmärksammar drabbade av rattfylleri, men i år lyfter vi också närstående till de som kör fulla. Vi vill uppmuntra alla som känner någon som kör påverkad ibland att anmäla det. Låt inga fler familjer och vänner drabbas av att någon kör bil och andra fordon påverkade av alkohol och droger. Man gör både sin vän och samhället en tjänst genom att anmäla.

Vid manifestationen i Umeå kommer vi att få möta flera föreläsare.
Bland annat kommer Polisen att ge tips om hur man går tillväga för att anmäla när någon anhörig kör full. Vi får också höra mer om SMADIT och INVIT. SMADIT (Samverkan Mot Alkohol och Droger I Trafiken), är ett samarbete mellan flera olika myndig­heter i syfte att förhindra rattfylleribrott. INVIT är en kartläggning av personer som vanemässigt begår grova trafikbrott. INVIT bidrar också till att förebygga annan brottslig verksamhet.

Vi kommer också att få möta Annica som förlorade sin syster i en rattfylleriolycka.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*