annons
Hem » Notiser » Trafikverkets avtal ger hala vägar

Trafikverkets avtal ger hala vägar

Trafikverkets avtal med entreprenörerna kan många gånger vara anledningen till att det är halt på vissa vägsträckor. Det menar i alla fall Robert Collin på Aftonbladet. I en artikel från den 23 november skriver han att avtalen med entreprenörerna många gånger är så skrivna att entreprenörerna inte får betalt om saltbilarna åker ut på ”falskt larm”. Visar det sig att det inte blir någon halka betalar Trafikverket nämligen ingen ersättning till vinterväghållarna. Detta gör att vissa entreprenörer väntar in i det längsta innan de skickar ut saltbilarna.

Enligt Robert Collin gäller detta avtal som är äldre än två år. För två år sedan ändrades avtalen så att en saltbil som åker ut en sväng – även om det sedan inte visar sig bli halka – får ersättning.

Eftersom avtalen skrivs på sex år är det dock många entreprenörer som kör enligt de gamla reglerna. Enligt Robert Collin innebär detta att visa sträckor av en väg kan vara saltade – medan andra inte är det . Allt beroende på vilket avtal vinterväghållarna längst vägen har.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*