annons
Hem » Artiklar » Trailer fyller 40 år
40 år mellan dessa två tidningar; premiärnumret som kom ut 28 februari 1980 och den tidning som nu finns i butiken.

Trailer fyller 40 år

I dagarna är det 40 år sedan Trailer blev etablerad som renodlad svensk lastbilstidning. Anledningen var att förlagets andra tidning, Bilsport, höll på att gå under med anledning av Ronnie Petersons tragiska dödsolycka i Italien 1978. Intresset för motorsport i Sverige slocknade i dubbel bemärkelse, då också vår andra F1-stjärna Gunnar Nilsson gick bort i cancer i samma höst.
På inrådan av Albinsson & Sjöbergs dåvarande partners svärson, som själv var lastbilschaufför, påbörjades arbetet med att starta Trailer. Några reportage gjordes om lastbilar i Bilsport hösten 1979, däribland om den blivande chefredaktören Sture Bergendahl. lntresset visade sig vara stort och förlagsledningen vågade ta beslutet att ge ut Trailer för precis 40 år sedan. Mottagandet blev enormt.

Redan efter några år var Trailer betydligt större än Bilsport och editioner startades i såväl Australien och England som i Polen. Lastbilsmässan etablerades på Elmia 1981 och sedan 1983 är evenemanget ett väl etablerat samarbete mellan Sveriges Åkeriföretag, Elmia och Trailer.

 

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*