annons
Hem » Notiser » TransFargo blir danskägt

TransFargo blir danskägt

Shipping- och logistikbolaget Shipping Holding A/S med huvudkontor i Fredericia, Danmark, förvärvar per den 1 september i år det svenska privatägda speditions- och logistikbolaget TransFargo med huvudkontor i Malmö av bolagets grundare Hans Gunnar Andersson med familj.
Genom förvärvet stärker Shipping Holding sin ställning som en väsentlig aktör i Skandinavien inom transport och logistik, samt förstärker bolagets planer om ökad tillväxt.
– Vi är otroligt glada för att köpet av TransFargo nu är på plats, säger Søren Gran Hansen, vd i Shipping Holding. Shipping Holding utvecklar sig riktigt positivt, och med förvärvet stärker och utvecklar vi våra aktiviteter och vår plattform i hela Skandinavien. Vi får samtidigt ytterst erfarna och kvalificerade medarbetare ombord. Jag känner helt klart, att de båda bolagen på alla sätt utgör en stark strategisk kombination, och det råder inget tvivel om att TransFargo har samma kultur och värderingar som USTC gruppens kultur bygger på. Jag är därför övertygad om att sammanslagningen gynnar båda parter och skapar ökade affärsmöjligheter.
TransFargo är ett familjeägt bolag grundat 1978, som bedriver land-, sjö- och flygfrakter samt tredjepartslogistik. Företaget har huvudkontor i Malmö och filialer i Göteborg och Stockholm samt tillgång till ett antal terminaler på strategiska platser i landet.
– Vi är glada att TransFargo blir en del i Shipping Holding och USTC gruppen och kan fortsätta utvecklas med en privat ägare som delar våra värderingar, säger Hans-Gunnar Andersson, ägare och grundare av Trans Fargo. Det stärker vår position på marknaden, till förmån för våra anställda, kunder, partners och leverantörer.
Hans-Gunnar Andersson fortsätter som styrelseledamot även efter ägarförändringen.
Efter förvärvet består den nya samlade enheten av 300 medarbetare.
Omsättningen i TransFargo uppgick 2015 till 323 miljoner kronor och bolaget redovisade en förlust (resultat efter finansnetto) på -0,9 miljoner kronor.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*