annons
Hem » Notiser » Transport om regeringens utredning: ”Äntligen!”

Transport om regeringens utredning: ”Äntligen!”

Transportarbetarförbundets ordförande Tommy Wreeth gav sin syn på gårdagens utredningsbesked från regeringen i ett inlägg på Facebook. För Transport kom inte regeringens besked en dag för tidigt.

”Självklart tycker vi att det är bra att frågan utreds. Äntligen. Sverige ligger efter när det gäller kontroller och vi kan konstatera att de senaste åren har vi inte bara stått stilla och stampat när det gäller resurser till trafikpolis och kontrollanter, vi har backat”, skriver Tommy Wreeth.

Han hoppas på ett nytt mobilitetspaket inom en snar framtid men konstaterar samtidigt att ett sådant inte blir effektivare än vad kontrollverktygen klarar av.

”Sverige får inte bli den svaga länken här. Cabotagetransporterna ökar och vi vet att många är olaglig inrikestrafik som sker inför öppen ridå och dumpar löner och villkor för våra medlemmar och skapar chaufförsbrist i landet”, skriver Wreeth.

Han medger att det gjorts en del för att komma tillrätta med problemet – men anser samtidigt att det är bra att infrastrukturminister Tomas Eneroth fortsatt tar saken på allvar.

En fråga som Transport vill lyfta fram är diskussionen om elektronisk övervakning.

”Vi vet att digitala färdskrivare skall monteras in i nya bilar från 2022. Men det går inte att luta sig mot detta, en nationell samordning behövs”, skriver Tommy Wreeth.

Det viktiga för Transport var enligt förbundsordföranden att Eneroth är öppen för att följa lastbilarna digitalt för att på så sätt få bättre kontroll över var de befinner sig och när de måste lämna landet.

”Det verkar finnas en bred politisk enighet i den här frågan och det är en nödvändig utveckling”, konstaterar Wreeth som nu ser fram emot att följa utredningen och även hoppas på en dialog under arbetets gång.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*