annons
Hem » Artiklar » Miljö » Transportarbetarförbundets Sandra J i debattartikel

Transportarbetarförbundets Sandra J i debattartikel

Sandra Jacobsson är ordförande Transportarbetarförbundet avd 28. Hon går i en debattartikel i Folkbladet ut med en bakgrundsbeskrivning av krisen i svensk åkerinäring och hon lämnar en rad förslag på vad som skulle kunna göras för att skötsamma svenska åkare inte ska konkurreras ut av fuskande utländska åkerier.

Här är hennes förslag:

”Vi vill se fler kontroller på vägarna och vi ser också ett stort behov av att myndigheter samarbetar på ett bättre sätt. Men vi är också realister som inser att vi aldrig kommer att få tillräckligt många trafikpoliser för att hålla ordning på den olagliga trafiken.

Därför är det är av yttersta vikt att vi får ett system med automatisk GPS-kontroll av all tung trafik. Behovet av kontroll är den enskilt viktigaste anledningen till att vi, liksom stora delar av övriga transportsverige, ställer oss positiva till en vägslitageskatt som bygger på ett automatiskt GPS-system som ska vara omöjlig att undvika.

En geografiskt differentierad skatt eller avgift kan rädda landsbygden från fördyrning, samtidigt som fusket kan stoppas. Differentieras den också på klimatavtryck gynnas svenska seriösa åkerier som har moderna och klimatsmarta lastbilar.

Vi väntar fortfarande otåligt på att samhället ska styra upp den här röran. När det är gjort ser vi fram mot att välkomna alla de tusentals ny chaufförer som behövs i branschen, och arbeta för att deras villkor ska vara de bästa möjliga.”

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*