annons
Hem » Notiser » Transportfacket kör med Här stannar Sverige

Transportfacket kör med Här stannar Sverige

Nu på lördag den 6 juni arrangerar nätverket Här stannar Sverige aktioner i form av lastbilskorteger runt om i landet. I Skåne kommer ett av fordonen i kortegen att framföras av ordföranden för Svenska Transportarbetareförbundet Lars Lindgren. Forskaren bakom Cabotagestudien, Henrik Sternberg, kommer även att finnas på plats vid samlingen.
 
Uppropet #HärStannarSverige föddes spontant av några åkare och chaufförer som organiserade det via sociala medier. Under ett antal månader har chaufförer stannat sina bilar i 15 minuter som en protest mot låglönekonkurrensen och den sociala dumpingen inom åkeribranschen. Den 6 juni rullar återigen lastbilskorteger runt om i landet i Här stannar Sveriges regi. Nytt den här gången är bland annat att protesterna sker i samverkan med andra nordiska länder. En samnordisk aktion för lika villkor och en schystare åkeribransch.
Samling inför kortegen i Skåne äger rum kl. 08:00 – 11:00 vid Skånebil på Transportgatan 11 i Ängelholm. Roy Holmberg från nätverket Här stannar Sverige håller genomgång med deltagarna kl. 11:00 – 11:30. Kl. 12:00 avgår kortegen.
 
Under samlingen kommer representanter för Svenska Transportarbetareförbundet avd. 14 att finnas på plats.
 
Där kommer finns möjlighet till fotografering och intervju både med Lars Lindgren och Henrik Sternberg under samlingen innan avgången.
– En av de viktigaste beståndsdelarna i kampanjen #HärStannarSverige är att det är åkare och chaufförer tillsammans. Det finns fortfarande många goda krafter kvar, som vill se en schyst åkerinäring där välutbildade chaufförer kör för bra villkor. Oavsett vad som står i passet, säger Lars Lindgren, ordförande Svenska Transportarbetareförbundet

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*