annons
Hem » Artiklar » Transportföretag oroade över trafiksituationen i Göteborg
göteborg, trafik,

Transportföretag oroade över trafiksituationen i Göteborg

Representanter för bland annat flera transportföretag har skrivit ett brev till kommunstyrelsen i Göteborg om sin oro över trafiksituationen i staden. De menar att dagens trafik är ohållbar för godstrafiken och kräver ett krismöte med politikerna.

Enligt en artikel i Göteborgs-Posten har brevet signerats av lokala representanter från Transportindustriförbundet, DHL, DB Schenker, Postnord och Bring.

– Köerna bara ökar och ökar, och vi ser en stor frustration bland våra chaufförer. I dag har vi chaufförsbrist i Sverige och detta försvårar det ytterligare, säger Carl-Johan Westas, styrelseordförande Transportindustriförbundet Region Väst till GP.

Stängningen av Götatunnelns ena rör anges som droppen som fick bägaren att rinna över. Enligt Carl-Johan Westas är det idag svårt att komma fram med gods till många viktiga mottagare och man upplever det som att politikerna inte gör något för att förbättra situationen.

– Vi talar om runt 2000 lastbilar som dagligen kör i den här regionen. Att man låtit det gå så här långt. Det är skrämmande helt enkelt, säger han i artikeln.

Brevet skickades för två veckor sedan och en av få som svarat är kommunstyrelsens ordförande Axel Josefson (M). Han säger sig delar brevskrivarnas bild av trafiksituationen men menar att frågan är svår då det är både kommunala och statliga vägar som berörs.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*