annons
Hem » Notiser » Transports krav på regeringen: håll koll!

Transports krav på regeringen: håll koll!

Just nu rullar en film på Transportarbetarförbundets Facebook-sida där Markus Pettersson, tf ordförande i förbundet, framför Transports krav på regeringen inför EU:s presentation på onsdag av förslag på nya gemensamma regler för åkerinäringen. I korthet kan kraven sammanfattas i två ord – håll koll!

Utropstecknet är viktigt för enligt inlägget riskerar den svenska åkerinäringen helt att slås ut om inte förbundet och dess medlemmar höjer sina röster och ställer krav på schyssta villkor för alla. Detta har varit Transports viktigaste politiska fråga de senaste 20 åren enligt Markus Pettersson.

Några av de krav Transport ställer på regeringen är:

* Inför hårdare tillämpning av reglerna för cabotagetrafik. Sätt stopp för de som rundar systemet.

– Det kan inte vara på det sättet att det räcker att ta en sväng till Norge eller Danmark för att sedan påbörja ännu en internationell transport och varaktigt fortsätta transportera varor i det här landet, säger Markus Pettersson i filmen.

* Bygg upp elektroniska kontrollsystem som säkerställer att reglerna följs av internationell trafik. Detta är enda sättet som för att effektivt kunna följa upp de regler som finns menar Markus Pettersson.

* Fler poliser vid vägarna måste kontrollera så att trafiksäkerheten upprätthålls.

– Vi måste se till att upprätthålla våra kollektivavtal och de regler som faktiskt gäller i det här landet så att det lönar sig att ha schyssta villkor, säger Markus Pettersson avslutningsvis.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*