annons
Hem » Artiklar » Tuffa danska livräddare

Tuffa danska livräddare

Fyra nya Unimog U 4000 Har levererats till danska räddningstjänsten. De ska ingå i beredskapen längs danska Nordsjö-kusten där 10-20 nödrop kommer in varje månad. Bilarna är fullutrustade för räddningsoperationer med bland annat värmekamera.

Längs den danska Nordsjö-kusten finns 21 räddningsstationer som har till uppgift att hjälpa nödställda ute till havs och längs kusten. En kust som till stor del består av sandstränder som gör att det är körbart långa sträckor. Körbart är i det här fallet ett relativt begrepp. Särskilt om man tar med i bedömningen att bilarna ska kunna ta med en hel del utrustning och en livräddningsbåt samt personal. Danskarnas val föll därför på nya Unimog U 4000.
    – Unimogen erbjuder så många unika fördelar för oss i vårt arbete att vi nu byter ut de U 1250 L till nya Unimoger, säger stationschefen Morten Olsen.
    Unimogerna är kända för sina flexibla hjulupphängningar, portalaxlar och kompletta drivlina med lågväxel och differentialspärrar både mellan och i axlarna. Den kanske viktigaste fördelen för körningen som danskarna kommer att använda bilarna till är möjligheten att under färd reglera däcktrycket och på så vis få en större bärande yta under däcken vid körning på lös sand.
    De nya bilarna levereras med dubbelhytt, frontmonterad vinsch, drag och avgasrör som släpper ut avgaserna över bilen. De har en motor på 218 hk och ett vaddjup på 1,20 meter.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*