annons
Hem » Artiklar » Tuffa tider på E6 i Skåne

Tuffa tider på E6 i Skåne

Trafikverket bygger om trafikplats Alnarp norr om Malmö. E6/E20 stängs 13-30 maj och trafiken leds om på andra vägar. Planera för avstängningen, räkna med stora trafikstörningar och längre restid på vägar i sydvästra Skåne, meddelar trafikverket i ett pressmeddelande.

I oktober 2018 byggdes de två första nya broarna i trafikplats Alnarp. Nästa del i ombyggnaden är en ny bro över området för det nya fyrspåret. Bron har byggts vid sidan om motorvägen.

13-30 maj 2021 stängs E6/E20 mellan trafikplats Alnarp och trafikplats Kronetorp. Den gamla motorvägsbron rivs och den nya lanseras, skjuts på plats. Trafiken leds om på andra vägar. Räkna med stora trafikstörningar.

Tänk på:

  • Det kommer att vara svårt och ta längre tid att ta sig fram i trafiken i Malmö-Lund-området på redan hårt beslastade vägar. Vi arbetar för att omledningen av trafiken ska genomföras så tryggt och smidigt som möjligt för alla.
  • Res gärna på andra tider och undvik rusningstider. Du som behöver resa, följ skyltar för omledningsvägar, håll avstånd och visa hänsyn till dina medtrafikanter.
  • Med fyra spår kan fler resa hållbart med tåg mellan Malmö och Lund. En ny motorvägsbro gör det också möjligt att bygga ut E6 i framtiden.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*