annons
Hem » Notiser » Tullen bakbundna när båtmotorer lämnar landet

Tullen bakbundna när båtmotorer lämnar landet

I olika media har återigen rapporterats att stölder av båtmotorer är ett stort problem. Och även om tullen får bra tips från allmänheten så är de förhindrade att ingripa på ett kraftfullt sätt.

Ifall tullen upptäcker att det finns ett antal båtmotorer på en lastbärare, som man misstänker är stulna, så har en tulltjänsteman idag inte befogenhet att stoppa denna transport för utredning.

Men enligt en artikel på hamnen.se är inte allt nattsvart. Även om de berättar att lite har hänt sedan man gjorde en reportageinsats kring ämnet för sju år sedan så ska en förbättring nu vara på gång.  I februari nästa år förväntas Tullen, Kustbevakningen och Polisen lämna in en rapport om hur de ska kunna bli mer effektiva när det gäller att förhindra stölder av bland annat utombordare.

Myndigheterna vill i nuläget inte lämna någon mer utförlig information om rapporten, men Tomas Karlsson, sakkunnig på Tullverket, avslöjar i alla fall på hamnen.se ”att det handlar om en lång lista med förslag på effektiviseringar”.

En kommentar

  1. Pinsamt j-a trams. Vem som helst fattar vad som måste göras. Snacka om att Sverige har blivit blåst av myndigheterna.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*