annons
Hem » Notiser » Två omkom efter olycka – lastbilschaufför misstänkt rattfull
olycka, polis,

Två omkom efter olycka – lastbilschaufför misstänkt rattfull

På onsdagseftermiddagen inträffade en svår trafikolycka på länsväg 117 i höjd med Vankiva i Skåne. Enligt polisen var det en lastbil som kolliderat med tre personbilar. Tre personer fördes till sjukhus och senare på kvällen meddelade polisen att två av dem omkommit. Chauffören är gripen misstänkt för grovt vållande till annans död och grovt rattfylleri.

Enligt polisen kom det in ett larm om en lastbil som körde vingligt på länsväg 117 mellan Bjärnum och Vankiva. På väg till platsen får polisen vid 16.50-tiden uppgifter om att en lastbil frontalkolliderat med flera fordon. Efter kollisionen kör lastbilen, ett fjärrekipage, ner i diket till vänster om vägen i lastbilens färdriktning.

Väl på plats kan polispatrullen konstatera att det är tre personbilar inblandade och att tre personer är skadade. Dessa förs till sjukhus och vid 23-tiden meddelas att två personer, en 57-årig kvinna och en 61-årig man avlidit till följd av olyckan.

Lastbilens chaufför, en man i 40-årsåldern som kör för ett skånskt åkeri, klarar sig oskadd från olyckan men grips och är nu misstänkt för grovt vållande till annans död och grovt rattfylleri.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*