annons
Hem » Artiklar » UPS investerar i självkörande lastbilar
Sedan maj 2019 genomför UPS leveranser mellan Pheonix och Tuscon, Arizona, med förare och ingenjör i fordonet. Under leveranserna analyseras bland annat saker som säkerheten och transporttiderna.

UPS investerar i självkörande lastbilar

Efter en längre tids samarbete har UPS nu investerat i TuSimple. Målet med samarbetet är enligt ett pressmeddelande att ge UPS en bättre förståelse för självkörande fordon och hur de kan komma att spela en roll inom företagets globala nätverk.

2013 definierade amerikanska myndigheter fem olika klasser för självkörande fordon – ”Level 0” till ”Level 5”. L0 innebär att människan bakom ratten har full kontroll av fordonet. L5 innebär att fordonet är helt autonomt och kan köra i alla tänkbara miljöer.

Lastbilarna UPS och TuSimple utvecklar är i Level 4. Dessa fordon är helt autonoma och datorn har full kontroll över fordonet. Lastbilarna är designade för att köra på vanliga vägar, exempelvis motorvägen, utan förare i fordonet eller bakom ratten. Idag finns det fortfarande lagar som säger att förare måste finnas i fordonet hela tiden för att ta över vid behov. Enligt UPS går dock utvecklingen fort framåt och företaget tror att förarlösa lastbilar är framtiden.

Genom samarbetet med TuSimple hoppas UPS kunna uppdatera sitt globala nätverk med mer avancerad teknik på vägen fram mot autonoma fordon.

– UPS strävar alltid efter att utveckla och använda den senaste tekniken för att effektivisera vårt globala logistiknätverk. Utvecklingen av förarlösa fordon har kommit långt, men det finns fortfarande utvecklings- och regleringsarbete kvar att göra. Vi är väldigt intresserade och imponerade av det arbete TuSimple gör och har gjort. All teknik de har utvecklat kommer att öka säkerheten och föra med sig många fördelar, även innan självkörande fordon lanseras. Vi vill vara med på resan och vara ledande genom att implementera tekniken i vår flotta, säger Scott Price, Cheif strategy & transformation officer på UPS, i pressmeddelandet.

Sedan maj 2019 genomförs leveranser mellan Pheonix och Tuscon, Arizona, med förare och ingenjör i fordonet. Under leveranserna analyseras bland annat saker som säkerheten och transporttiderna.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*