annons
Hem » Artiklar » Logistik » Utbildning med praktik hos Grönlunds

Utbildning med praktik hos Grönlunds

Under våren har Grönlunds, som erbjuder utbildningar inom transport, logistik och maskin, tillsammans med Dagab och Martin & Servera inlett ett samarbete i Arbetsförmedlingens regi. Tre elever från Yrkesförarutbildningen har valts ut att göra en tremånaders praktik kombinerat med att ta CE-behörighet (släp) hos Grönlunds i Solna.

En bra yrkeschaufför av idag ska inte bara kunna köra fordonet på ett säkert och effektivt sätt. Att ge service till företagets kunder och ha förståelse för hela verksamheten har klivit fram som en viktig del av yrket. För ett distributionsföretag innebär det att chaufförerna ska känna till hela logistikkedjan och även vara medveten om att man är den yttersta representanten för varumärket och veta vad det innebär i sitt dagliga arbete.

Initiativ från Axfood

Dagab, som tillhör Axfoodkoncernen, initierade hela projektet.

-Vi söker drivande och ansvarsfulla chaufförer. Man ska förstå det aktiva medarbetarskapet och värna om sin arbetsplats och sina kollegor såväl som om sitt fordon. Det är kanske ett litet nytt tänk än vad som funnits tidigare, säger Stefan Dickner,Transportchef för Dagab i Stockholm.

En ytterligare chans

Hos Dagab har man dessutom effektiviserat sin lastbilsflotta och är i störst behov av chaufförer med CE- behörighet, vilket gör att man också välkomnar fler yrkeschaufförer med just kompetens för släp.

En så pass lång praktik är ovanligt och projektet ger deltagarna chansen att visa sitt driv och sin serviceanda, ytterligare erfarenhet och arbetsgivaren en möjlighet att lära känna potentiella medarbetare.

Som utbildare ser Grönlunds mycket positivt på samarbetet.

-Det finns verkligen potential att utveckla det här projektet och tillsammans med alla inblandade så kan vi snart ta nästa steg, menar Anette Moss, platschef på Grönlunds Solnakontor.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*