annons
Hem » Notiser » Utbildningssatsning på 2 500 fordonsgymnasister per år

Utbildningssatsning på 2 500 fordonsgymnasister per år

Midland startar nu upp samarbete med Micke Kågered Racing för en utbildningssatsning på 2 500 fordonsgymnasister per år i Sverige. Satsningen sker för att höja kompetensnivån inom smörjlära, momentlära och mätteknik.

– Fordonsbranschen har under en längre tid beskrivit stora svårigheter för försörjningen av kompetens och rekrytering av fordonsmekaniker, säger Micke Kågered.

Många verkstäder stöttar idag fordonsgymnasierna på olika sätt, bland annat genom att ta in praktikanter. Detta sker både som ett stöd till gymnasierna men i viss mån även som ren kompetensförsörjningen för verkstäderna som kan ägna sig åt så kallad ”cherry picking” när man väljer ut de bästa i klassen.

– Flertalet verkstäder vi träffar har problem inom detta område, både när det gäller att hitta nya mekaniker i ett yrke som fått låg status och när det gäller att satsa ekonomiskt på fortbildning för de man redan har. De pekar dessutom på att kunskapsnivån är för låg, säger Jonas Udd på Midland AB i ett pressmeddelande.
Micke Kågered Racing har redan besökt och utbildat ett 60-tal gymnasier runt om i Sverige. Efter racingsäsongen inom Top Fuel Dragracing, där Micke 2015 försvarar sitt EM-guld från 2014, och V8 Thunder Cars som kör i STCC-evenemangen, startar utbildningsresorna till gymnasieskolorna upp igen under hösten 2015.

– Utbildningen består av heldagsbesök på gymnasier som utbildar elever inom fordon, lastbil eller maskin. Klasserna delas upp i flera grupper som roteras mellan V8 Thunder Car-trailern med racerbil och våra partners Bacho som ansvarar för verktygslära, Mitotoyo som arbetar med mätteknik och Midland som står för tribologi (smörjlära), säger Micke Kågered.

Enligt pressmeddelandet är eleverna mycket motiverade och utbildningen är uppskattad av både elever, lärare och skola. Utbildningsinsatsen finansieras av sponsorerna till Micke Kågered Racing.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*