annons
Hem » Artiklar » Utbrett fusk hos litauiskt åkeri som kör Teslor till Norge

Utbrett fusk hos litauiskt åkeri som kör Teslor till Norge

Norska polisen har fått ögonen på ett litauiskt åkeri som transporterar Tesla-bilar till Norge utan att vara så noga med att följa gällande regler. Det handlar inte om en förseelse och det handlar inte om ringa förseelser.

– Kontrollanterna på kontrollplatserna vid Svinesund och Taralrud har avslöjat graverande problem med flera transporter, berättar vägdirektör Terje Moe Gustavsen.

– Flera ekipage haft överlast, tekniska fel, dåliga bromsar och utslitna däck. Bara för att nämna några påtalade brister, fortsätter Erik Wolff, som är sektionschef för kontrollplatserna i region öst. Dessutom är det så att Tesla-bilarna inte placerats och säkrats på rätt sätt på transporterna.

Det hela har gått så långt att vägdirektören tvingades ha ett möte med representanter för ledningen i Tesla i slutet av förra veckan där han påtalade problemen och krävde att de omedelbart ser till att fusket upphör. Här påvisades fel och brister som har stor betydelse för trafiksäkerheten i Norge.

Det intressanta är att de här bilarna också passerat genom Sverige med samma brister.

Teslas representanter sade sig ta problemen på största allvar och föreslog att Statens vegvesen skulle kunna skicka folk till Göteborg, där bilarna lastas på lastbil, för att inspektera och instruera chaufförerna om tekniska krav som ska vara uppfyllda innan bilarna rullar ut på vägarna. Detta ställde sig vägdirektören positiv till och nu har alltså norska Statens vegvesen satt igång med att utbilda chaufförer på ett litauiskt åkeri om kraven för att få framföra en lastbil på norska vägar redan i en svensk hamn.

En kommentar

  1. Ursäkta mig, men står det verkligen att Tesla’s bilar lastas i Sverige (Göteborg) och sedan körs av ett utländskt åkeri till Norge.
    Är detta en laglig transport eller? Vilket som helst så är det för }%%^^*^>>~,#% att det går till såhär!!!!

    Var förövrigt in Norge v8 och såg då många icke skandinaviska bilar på dessa vägar och jag undrade hur deras däck såg ut samt var glad att det var ovanligt bra vintervägar den veckan jag var där.
    Såg för övrigt två personbilar som hade fastnat och en var från Polen och den andra från Lettland, annars körde folk med huvudet eller snökedjor.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*