annons
Hem » Notiser » Utländsk chaufför med 1,36 promille i fel färdriktning på motorvägen

Utländsk chaufför med 1,36 promille i fel färdriktning på motorvägen

En berusad lastbilschaufför greps efter en vinglig färd i fel färdriktning på motorvägen E6 utanför Landskrona den 7 april i år. Han får nu sitt straff på 6 månaders fängelse för grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri efter att ha suttit häktad sedan han greps. Det att han suttit häktad sedan han greps är inte det normala vid den här typen av brott då misstänkta normalt bara tas med för provtagning.

– Anledningen till det är att det rör sig om en utländsk chaufför i ett utlandsregistrerat fordon och därför genomför vi nu alla utredningsåtgärder med föraren gripen för att undvika att föraren försvinner innan vi hunnit klart, sa Rickard Lundqvist vid Skånepolisen till aftonbladet.se.

Utandningsprovet som togs på plats visade att han hade en alkoholhalt på 1,36 promille.

Mannen ska ha kört dryga halvmilen och ett flertal vittnen säger sig ha tvingats väja i panik när lastbilen kom emot dem på fel sida motorvägen. Enligt vittnen kördes lastbilen i cirka 80-90 km/t och den mötte dryga 20-talet bilar innan den stoppades av polis. Den 57-årige föraren berättade under rättegången att han under morgonen druckit alkohol på en parkeringsplats med några andra chaufförer. Mannen har uppgett att han drack cirka 5 centiliter vodka, 4 burkar öl och en liten flaska med omkring 5 centiliter naturmedicin som innehöll 70 procentig sprit.

 

 

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*