annons
Hem » Notiser » Förslag: Utländska åkerier måste betala direkt vid KoV-brott
polis
Arkivbild. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Ralph Andersson

Förslag: Utländska åkerier måste betala direkt vid KoV-brott

I dag går ett förslag om kompletterade regler för kör- och vilotider ut på remiss. Förslagen bedöms leda till bättre arbetsvillkor, mer rättvis konkurrens och ökad trafiksäkerhet.

Den 20 augusti 2020 trädde nya EU-regler om kör- och vilotider i kraft genom det så kallade mobilitetspaketet. Nu har det tagits fram kompletterande bestämmelser som framför allt behandlar ansvar vid överträdelser av de bestämmelser som trädde i kraft i augusti.

– Det måste bli bättre ordning på de svenska vägarna. Därför föreslås nu omedelbara sanktionsavgifter om du bryter mot gällande kör- och vilotider. Det kommer leda till bättre villkor för yrkesförarna och mer rättvis konkurrens mellan transportföretagen, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth, i ett pressmeddelande.

De nya bestämmelserna innebär att ett utländskt transportföretag kommer att behöva betala direkt för de överträdelser som konstaterats vid en vägkontroll.

Förslaget är nu ute på remiss och svaren ska lämnas senast den 28 februari.

En kommentar

  1. Detta borde skett för länge sedan, givetvis ska de få betala direkt annars undviks bara Sverige någon tid sen är de tillbaka igen, Vi måste markera både för trafiksäkerheten och för konkurrensläget. Jag är en före detta chaufför. men problemet har funnits många år.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*