annons
Hem » Artiklar » Vad kostar väntetider i trafiken?

Vad kostar väntetider i trafiken?

Än en gång tvingas vi konstatera att det blivit stopp på E4 på grund av halkolyckor. Bland annat inträffade en olycka mellan två personbilar och en tankbil på E4   i höjd med trafikplats Lästringe, norr om Nyköping i norrgående riktning. På bilder från platsen finns ingen snö att tala om men vägen var enligt räddningstjänsten glashal.

– Ingen skadades men vi behövde få bärgare till platsen. Hela länet är jättehalt. Det är en isgata på E4, säger Henrik Holm, insatsledare vid Sörmlandskustens räddningstjänst.

Det intressanta är att det just här norr om Nyköping är en plats som utmärkt sig i flera år under de tid vi dokumenterat vinterväghållningen i Sverige. Vi har haft frågan uppe med Trafikverket, som säger att det har berott på tillfälligheter, men det har ändå upprepats.

En annan intressant sak i sammanhanget är att smhi redan igår gick ut med en klass 1 varning för trafiksvårigheter i området. Ändå var det isgata på Sveriges viktigaste transportled, E4.

– Det börjar bli dyrt det här. Jag har körtider att passa och det blir i sig ett problem när det är isgata på en sådan här väg som rimligen borde vara halkbekämpad en sådan här dag. Än värre blir det när jag får sitta och vänta när det blir stopp, berättar en chaufför som tipsade trailer.se om halkan.

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle då det också rådde stopp på E4.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*