annons
Hem » Notiser » Vådlig bärgarfärd utan åtgärd

Vådlig bärgarfärd utan åtgärd

I början av veckan blev Thomas Morell, Regionchef på Sveriges Åkeriföretag i Skaraborg, kontaktad av en upprörd förare. Denne berättade att han beskådat en vådlig färd på E6, genom Halland, som polisen inte stoppade.
    Föraren, som också filmade händelsen, berättar att fordonen, som var registrerade i Bulgarien, syntes dåligt i mörkret. Endast varningsblinkers var tända på det fordon som bogserades och hastigheten var omkring 90 km/timmen.
    Han berättade vidare att det efter två samtal kommer ut en polispatrull som följer transporten en sträcka, men att patrullen sedan vänder på en mellanliggande överfart på motorvägen – utan att stanna de aktuella fordonen.
    – Det är minst sagt häpnadsväckande att det får gå till på det här sättet. Filmen visar tydligt hur utländska aktörer kan bete sig i trafiken och myndigheternas oförmåga att stoppa denna framfart, säger Thomas Morell.
    Han noterar att svenska förare och åkare rapporteras för minsta förseelse.
    – Missar man att besiktiga färdskrivaren är det 4.000 kronor i böter per dag och fem minuters överträdelser resulterar i tusenlappar i böter.
    – Situationen är inte acceptabel. Det är viktigt att tillägga att inte alla utländska förare gör sig skyldiga till överträdelser, men myndigheterna måste vidta åtgärder gentemot dem som gör det, avslutar Thomas.
    

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*