annons
Hem » Artiklar » Pengar till vägar diskuteras i digitalt event
Det delade Väglandet är namnet på en programpunkt anslag till vägar diskuteras. Foto: Jan Nordén /IBL Bildbyrå

Pengar till vägar diskuteras i digitalt event

Onsdagen 2 och torsdagen 3 juni arrangeras ett av årets största digitala event i lastbilsbranschen. Under dagarna två direktsänds Vägtransportfokus från Jönköping. Elmia Lastbil arrangerar detta event tillsammans med Lastfordonsgruppen och Trailer.  Infrastrukturminister Tomas Eneroth inleder Vägtransportfokus. 

– Vi tycker förstås att det är roligt att Tomas Eneroth har möjlighet att vara med och inleda Vägtransportfokus. Och det är ju många aktuella frågor som ministern har möjlighet att ta upp, säger Niklas Lundgren som är affärsutvecklare på Elmia.

Direkt efter Tomas Eneroths inledning kommer Henrik Sternberg att presentera en ny version av cabotagestudien och ge sin bild av hur det ser ut på vägarna på före och efter mobilitetspaketet. Under onsdagen blir det även ett block kring ”Det delade väglandet – effekter av underfinansierat underhåll”. 

En presentation följs här av debatt där även politiker deltar. Eftersom den stora infrastrukturproppen just nu behandlas i riksdagen kan det här bli en mycket spännande diskussion kring underhåll av befintliga vägar och anslag till nya.   

Varje dag är det en programpunkt där LFG:s Calle Beckvid pratar med företrädare för medlemsföretag.

– De kommer att berätta om sin verksamhet, och om nyheter och hur de ser på frågor som är aktuella för branschen, säger Calle.

Ett komplett program finns på Elmia Lastbils hemsida, och om du vill vara säker på att inte missa de programpunkter du är mest intresserade av, så går det att göra så kallade kalenderbokningar.  Via en länk på Elmia Lastbils hemsida kommer man också att kunna nå sändningen på ett smidigt sätt. 

 

 

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*