annons
Hem » Artiklar » Vägbygge på E22 klart tidigare än beräknat

Vägbygge på E22 klart tidigare än beräknat

Goda nyheter för alla som kör längs E22 i Skåne. Det är i alla fall något positivt med klimatförändringarna visar det sig nu när de milda vintrarna har betytt att man kunnat arbeta med vägbyggen långt in på vintern och därför kan öppna den nya sträckningen av E22 mellan Sätaröd och Vä redan i år. Den skulle öppna sommaren 2021, men nu är det klart att arbetet gått så pass bra att Trafikverket planerar för att släppa på trafiken redan den 10 december i år.

Arbetet med att bygga om E22 mellan Sätaröd och Vä till 15 kilometer ny motorväg har pågått sedan 2018. Under den perioden har 26 broar byggts på sträckan och just nu pågår arbetet med att ansluta nya E22 med befintlig väg i de båda trafikplatserna Knopparp och Nöbbelöv. När det är klart kan den nya vägen öppna.

– Det är en stor glädje att snart kunna öppna upp den här sträckan och därmed kunna erbjuda våra trafikanter en trafiksäkrare och mer framkomlig väg samtidigt som miljön inne i tätorterna förbättras. Jag vill också passa på att tacka för det tålamod som trafikanterna visats under arbetet med att koppla samman den gamla sträckan med den nya, säger Michael Sjöland, projektledare på Trafikverket.

Det nya datumet för öppning ligger ett halvår tidigare än planerat.

– Vi kan öppna ny sträckning redan på nobeldagen, den 10 december 2020. Detta tack vare våra milda Skånska vintrar och en effektiv entreprenadorganisation, säger Michael Sjöland, projektledare på Trafikverket.

Nästa sträcka på E22 genom Skåne som ska byggas ut till motorväg är den mellan trafikplats Fjälkinge och Gualöv. Arbetet planeras starta 2022.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*