annons
Hem » Artiklar » Vägens hjältar i tv-rutan ikväll

Vägens hjältar i tv-rutan ikväll

I kväll är programserien Vägens hjältar tillbaka i tv-rutan. Trafikverket medverkar i serien genom vägtrafikcentralen Trafik Stockholm.

Serien skildrar arbetet inom assistans- och bärgningsverksamheten. Tittarna får följa personer som varje dag arbetar för att få trafiken att flyta så säkert och effektivt som möjligt. Trafik Stockholm är självklart en mycket viktig del i hela kedjan.

– Det här är en möjlighet att visa vilka utmaningar vår trafikledning möter varje dag och ett sätt för allmänheten att ta del av vår vardag för säkra och framkomliga vägar. Att vi övervaka allt som händer och sätter in de insatser som behövs för att exempelvis få bort hinder på ett säkert sätt samt förmedlar trafikinformation vid till exempel en avstängning så att trafikanterna får möjlighet att välja andra resvägar eller resesätt, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

Tufft i trafiken

Programmet ger en inblick i hur det ser ut på vägarna i Stockholms län. Och Stockholmstrafiken är tuff. En bilresa kan ta upp mot 60 procent längre tid i rusning än i normaltrafik på grund av köer. Dessutom sker en mängd olyckor och incidenter varje dygn.

– Vi hoppas att tittarna ska får en ökad förståelse för hur det ser ut i trafiken och att de ska ta det lugnt och försiktigt. Köer och trängsel är vardag i Stockholmstrafiken, det är lätt hänt att en olycka är framme om man inte är uppmärksam. Det är också viktigt att ta hänsyn till andra i trafiken, inte minst de som är ute och jobbar – ge utrymme till ambulanser, bärgare och att köra försiktig vid vägarbeten eller vid en olycka, uppmanar Bengt Olsson.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*