annons
Hem » Notiser » Våldsman åtalas för misshandel av lastbilschaufför

Våldsman åtalas för misshandel av lastbilschaufför

En man beväpnad med ett järnrör försökte bryta sig in i flera butiker på Östra Torp handelsplats i Uddevalla. En lastbilschaufför som bevittnade det hela blev sedan misshandlad av mannen. Enligt tidningen Bohuslänningen åtalas nu våldsmannen för två fall av försök till stöld samt misshandel.

Händelsen inträffade 1 september i år. Den åtalade mannen som var beväpnad med ett järnrör ska ha försökt bryta sig in i fler butiker på Östra Torps handelsplats i Uddevalla. Enligt tidningen Bohuslänningen ska mannen, som är i 35-årsåldern, även slagit sönder en lykta på en lastbil med järnröret.

När en lastbilschaufför som såg vad som hände mötte mannen tillsammans med en kollega blev 35-åringen våldsam. Mannen kastade en sågklinga mot chaufförerna och den ena träffades på hälen så att det började blöda.

Enligt tidningen Bohuslänningen misstänks våldsmannen för flera brott i Bohuslän under våren och sommaren. Mannen förklarar det inträffade på Östra Torp med att han hade en ”snedfylla” och försvarar sig med att det var han som attackerades av chaufförerna.

– Jag sprang för livet, de kunde ha dödat mig. De var två stycken med tillhygge, ska han ha sagt i polisförhör.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*