annons
Hem » Artiklar » Världspremiär för första eldrivna Mercedes
Prototyp av nya eActros.

Världspremiär för första eldrivna Mercedes

Den 30 juni är det världspremiär för Mercedes första eldrivna tunga lastbil – eActros. Lastbilen kommer enligt ett pressmeddelande att gå i produktion under andra halvåret i år. eActros kommer att presenteras av Mercedes-Benz Trucks nya chef Karin Rådström.

2016 visade Mercedes-Benz lastbilar sin första eldrivna konceptbil. Två år senare var det dags för de första prototyperna av eActros att börja testas i kundmiljöer. Sedan dess har ett 10-tal exemplar körts mer än 50.000 mil hos 20 olika testkunder. Fokus har varit på tung distribution och både 18- och 25-tonsversioner har ingått i testflottan.

Under testerna har det enligt pressmeddelandet framkommit att förarna varit positivt överraskade av körupplevelsen. Känslan av tystnad och att ha fullt vridmoment i hela fartregistret är två saker som poängteras.

Den produktionsklara modell som nu kommer att få premiär den 30 juni är förbättrad på flera punkter jämfört med prototyperna: däribland räckvidd, effekt och säkerhetsfunktioner.

eActros kommer att börja serietillverkas på Mercedes-Benz lastbilsfabrik i Wörth under andra halvåret 2021. 2027 planerar företaget att lansera sina första bränslecellsdrivna lastbilar med väte som drivmedel. 2039 ska alla lastbilar från Mercedes-Benz Trucks ha fossilfria drivlinor.

Den digitala premiärvisningen av eActros den 30 juni kl 10.00 kommer att vara öppen för allmänheten.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*