annons
Hem » Notiser » Varning för blixthalka

Varning för blixthalka

Redan igår gick SMHI ut med varningar för blixthalka i stora delar av landet. Idag har området utökats. Tidigare idag drabbades framför allt Västra Götaland men under eftermiddagen och framåt kvällen rör sig området österut. Den nuvarande varningen från SMHI gäller hela landet förutom västkusten, Skåne, Öland och Gotland. Även räddningstjänsten varnar för det hala väglaget och uppmaningen är att stanna hemma, eller att ta det mycket försiktigt i trafiken om man måste ut och köra.

Att anpassa hastigheten och hålla avståndet är extra viktigt under rådande vägförhållanden. Inte minst om man ser blinkande ljus på vägen. Det kan vara en bärgare som kämpar för att hålla vägen fri.

– Det har nog aldrig varit så halt som det är i dag. Vägen var som en spegel och värst var det vid gamla E6, säger bärgaren Ingvar ”Bamse” Wiik till Expressen.

Vid 14-tiden hade han redan åkt på 25 larm!

Halkan gör att bärgning inte alltid är möjligt. Vid ett av Ingvars larm var det en timmerbil som vält norr om Uddevalla. Det var så halt att bärgaren inte fick fäste.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*